Las Palmas Gran Canaria (last minute) vakantie aanbiedingen

Las Palmas -Gran Canaria (last minute)

Las minute - vakantie - aanbiedingen SUNtip 2023/2024

SUNtip - Las Palmas - Gran Canaria (last minute) vakantie deals 2024/2025
Las Palmas de Gran Canaria, de hoofdstad van het eiland, ligt in het noordoosten van het eiland, te midden van een schitterende omgeving die bestaat uit twee baaien en de bijbehorende prachtige stranden: Playa de las Canteras en Playa de las Alcaravaneras.
Las Palmas de Gran Canaria werd gesticht in 1478 en het beschikt over een belangrijk historisch en cultureel erfgoed. Een groot deel hiervan vindt u in de wijk Vegueta, de oudste wijk van de stad, die in 1990 door Unesco op de werelderfgoedlijst werd gezet.
De stad kent zijn oorsprong in een Castilliaans militair kampement op de rechterheuvel van het ravijn Barranco de Guiniguada, waar vandaag de dag de kapel van San Antonio Abad staat. De eerste nederzetting, Real de Las Palmas genaamd, breidde zich uit richting de voet van het ravijn en ontwikkelde zich verder tot de wijken Vegueta en Triana op de rechter- en linkeroever van de Barranco de Guiniguada. Vandaag de dag vormt de belangrijkste verkeersader van Las Palmas, de Calle Juan de Quesada, die dwars door de Barranco de Guiniguada loopt en u de stad uit leidt naar het centrum van het eiland, de scheiding tussen deze twee historische wijken.
Gedurende een periode van bijna 400 jaar beperkte de stad zich tot het noorden, binnen de omtrek van de ommuurde wijken Vegueta en Triana. Tijdens de 16e, 17e en 18e eeuw groeide de stad voornamelijk richting het binnenland van het eiland, net als de meeste andere steden van de archipel. Vegueta, Triana, San José en een paar kleine andere buurten die bewoond werden door immigranten en vissers, vormden voor het grootste deel de stad Las Palmas. Pas in de 19e eeuw, waarbij het profiteerde van de bouw van de haven van Puerto de la Luz, begint de stad zich uit te breiden naar het noorden langs de kuststrook en de wijken Arenales, Ciudad Jardín, Alcaravaneras, Santa Catalina en La Isleta verrezen.
Las Palmas de Gran Canaria heeft een indrukwekkende infrastructuur van hotels en appartementen en de haven Puerto de La Luz is één van de belangrijkste havens in heel Europa, wat de stad het aanzien van een wereldstad geeft. Door de impuls van het toerisme en economische activiteiten vanaf 1960, wist de stad definitief stand te houden en het vestigde zich definitief met een bevolking die zich in de voorgaande 30 jaar had verdubbeld (op dit moment telt de stad ongeveer 400.000 inwoners).
Vandaag de dag is Las Palmas de Gran Canaria een bruisende stad die bol staat van de Spaanse ambiance, geschiedenis en cultuur. Lucha canaria (Canarisch worstelen) en vela latina (Canarisch latijnzeilen) zijn inheemse sporten die hun oorsprong kennen in de hoofdstad van Gran Canaria. Inderdaad, u kunt bijna elk weekend vela latinaboten zien uitvaren naar zee.

DEEL DEZE PAGINA